Selecteer een pagina

JMA is de jongeren milieuorganisatie van Milieudefensie. JMA legt persoonlijke gegevens van je vast, bijvoorbeeld wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Wat we precies vastleggen, hoe lang en waarom staat in deze privacyverklaring. We vertellen je ook hoe we jouw gegevens beveiligen en welke rechten je hebt. Je kunt jouw gegevens altijd inzien, wijzigen of laten verwijderen. Dat doen we niet alleen omdat we dat wettelijk verplicht zijn, maar ook omdat we dat zelf belangrijk vinden. Want we zijn afhankelijk van jouw steun en inzet.

Deze privacyverklaring gaat over persoonlijke gegevens die via onze website, http://jma.org, worden vastgelegd. Wij verzamelen via de website persoonlijke gegevens die je zelf, vrijwillig, aan ons geeft. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je een formulier op onze website invult. En we houden algemene bezoekgegevens bij. Wij behandelen deze informatie altijd vertrouwelijk en uitsluitend voor eigen gebruik. Je gegevens worden dus niet doorverkocht.

Wanneer verzamelen we persoonlijke gegevens?

JMA legt persoonlijke gegevens van je vast:

  • Als je je abonneert op onze e-mailnieuwsbrief.
  • Als je deelneemt aan een van onze trainingen of naar een bijeenkomst gaat.
  • Als je onze website of een van onze pagina’s op sociale media bezoekt (zie punt 8)

Wil je geen e-mail meer ontvangen met informatie over JMA en onze activiteiten? Geef dat dan alsjeblieft aan via de afmeldmogelijkheid waarmee elke mail eindigt.

Welke gegevens leggen we vast?

Welke gegevens we vastleggen hangt af van het doel waarvoor we ze verzamelen.

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief hebben we jouw naam en e-mailadres nodig, zodat wij jou de nieuwsbrief kunnen toesturen. Ook als je informatie over onze activiteiten opvraagt zullen wij je naam en e-mailadres vastleggen, om je te kunnen informeren.

Daarnaast slaan we op aan welke activiteiten je eventueel deelneemt en naar welke bijeenkomsten je bent geweest. Die informatie is waardevol, omdat we zo een beter beeld krijgen van waar jij belangstelling voor hebt. Dan kunnen we je beter van dienst zijn, bijvoorbeeld door je te wijzen op activiteiten en campagnes waar jij waarschijnlijk het meest in geïnteresseerd bent. Die informatie bewaren we als ‘profielinformatie’.

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres

Wie beheert jouw gegevens?

Gegevens over partnerorganisaties en evenementen worden niet gedeeld met Milieudefensie. Alle andere gegevens, bijvoorbeeld de gegevens verzameld door de website worden gedeeld en beheerd door Milieudefensie. Wij zijn verantwoordelijk voor alle gegevens die jij ons geeft en die wij zelf verzamelen. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze verklaring. Voor meer informatie over hoe Milieudefensie omgaat met persoonsgegevens of de contactgegevens van Milieudefensie, verwijzen we je naar de privacyverklaring van Milieudefensie.

Wanneer mogen wij jouw gegevens vastleggen?

Wij houden ons aan wet- en regelgeving. Volgens de wet mogen we alleen gegevens vastleggen als daar een wettelijk bepaalde reden voor is. Voor JMA betekent het dat we jouw gegevens alleen in de volgende situaties vastleggen en gebruiken:

  • Als je ons toestemming hebt gegeven om informatie over jou op te slaan.
  • Als er sprake is van een zogenaamd gerechtvaardigd belang. Als milieuorganisatie is JMA afhankelijk van de steun van het publiek om resultaten te bereiken. Daarom benaderen wij jou met verzoeken, bijvoorbeeld om mee te doen aan een campagne of andere activiteit. Dat kan variëren van het tekenen van een petitie, tot het deelnemen aan een bijeenkomst of training, of als vrijwilliger actief worden. Met dat doel slaan wij gegevens op over jouw betrokkenheid bij ons; zodat we beter beeld hebben van jouw belangstelling in JMA.
  • Wanneer je als vrijwilliger actief wordt.

Ook onze moederorganisatie, Milieudefensie, is afhankelijk van publieke steun.

Deelt JMA jouw gegevens met anderen?

JMA verstrekt jouw gegevens aan geen enkele derde partij, alleen aan onze moederorganisatie Milieudefensie. Milieudefensie verstrekt jouw gegevens alleen aan bedrijven die ons ondersteunen in de dagelijkse bedrijfsvoering. De verzending van de digitale nieuwsbrief wordt bijvoorbeeld door MailChimp gedaan. Om jouw privacy te waarborgen zijn met deze bedrijven bindende afspraken gemaakt over hoe ze met jouw gegevens moeten omgaan. Die afspraken zijn op papier vastgelegd.

De bedrijven en organisaties waarmee we samenwerken moeten zich ook zelf allemaal houden aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat geldt voor Nederlandse bedrijven en organisaties zoals bijvoorbeeld Growing Minds, maar ook voor grote internationale bedrijven als Facebook, Mailchimp en Google.

Jouw gegevens worden door JMA en Milieudefensie uitsluitend voor eigen gebruik verzameld en nooit verkocht of verhandeld. Privacyverklaring Milieudefensie

JMA houdt gegevens van je websitebezoek bij

Op website van JMA worden ook algemene bezoekgegevens bijgehouden. Het gaat o.a. om het IP-adres van je computer, het tijdstip waarop je een van onze website bezocht en de gegevens die je browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt om bezoek- en klikgedrag op de website te analyseren. JMA gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en beter aan te kunnen sluiten bij jouw interesses. Deze gegevens worden zoveel mogelijk geanonimiseerd. De geanonimiseerde gegevens worden gedeeld met andere bedrijven die ons helpen met het verbeteren van de website en onze dienstverlening.

Op sommige pagina’s van onze website staat daarom een Facebook pixel. Dat is een piepklein plaatje met een stukje code. Zo kan het gedrag van gebruikers worden gevolgd nadat deze op een Facebook-advertentie hebben geklikt en op onze website terechtkomen. Dat doen we om de effectiviteit van onze Facebook-advertenties in kaart te brengen. Daar leren we van en daardoor kunnen we toekomstige advertenties weer beter inzetten. Dat spaart geld en we bereiken meer mensen die met ons mee willen doen en minder mensen die niet geïnteresseerd zijn. De verzamelde gegevens zijn anoniem voor ons en geven dus geen inzicht in wie de gebruiker is.

Facebook zelf weet door de pixel ook dat jij onze pagina bezocht hebt. Daar hebben wij helaas geen invloed op. Als je dat wil, kun je de Facebook pixel blokkeren met een adblocker.

JMA maakt gebruik van cookies en Google Analytics

Wij maken op de website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig, klein bestandje dat met pagina’s van onze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. Deze cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en geven ons informatie over je bezoek aan en je gebruik van de website. Je kunt cookies, als je dat wil, altijd verwijderen van je computer via het menu van je browser. Dat kan wel gevolgen hebben voor de werking van onze website; het kan bijvoorbeeld betekenen dat je geen Youtube-filmpjes meer kunt bekijken.

Via onze website wordt ook een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van hun Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en krijgen daar rapportages over. Google kan deze informatie aan anderen doorgeven als Google daar wettelijk toe verplicht wordt, of als anderen de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Milieudefensie en JMA heeft Google geen toestemming gegeven om via ons verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

De informatie die Google verzamelt, wordt geanonimiseerd. De geanonimiseerde informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Die informatie is dus niet meer te herleiden tot jou. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Wij maken op onze website gebruik van 4 verschillende soorten cookies:

  • Noodzakelijke of functionele cookies helpen om een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties zoals paginanavigatie mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken. Voor dit soort cookies hebben we je toestemming niet nodig.

Voor alle andere soorten cookies hebben we je toestemming wel nodig, daarom vragen we daar altijd om. Het gaat om deze cookies:

  • Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een websiteinformatie kan onthouden, zoals de taal van je voorkeur of de regio waar je woont.
  • Statistische cookies helpen ons te begrijpen hoe bezoekers onze website gebruiken. Dat gebeurt door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren. De lessen die wij zo leren, helpen ons om de website beter te maken.
  • Marketingcookies maken het ons mogelijk om onze advertenties op sociale media en in de zoekresultaten van Google onder jouw aandacht te brengen. De Facebook pixel zorgt ervoor dat we zien waar jouw interesse naar uitgaat. Daardoor kunnen we je op onze website beter bedienen en met ons aanbod beter aansluiten bij jouw interesses.

Als je ons toestemming geeft ook deze cookies te gebruiken, kunnen we de website verbeteren en jou het beste bedienen.

Op de website van JMA zijn ook functies van YouTube voor het tonen en weergeven van video’s aanwezig. Daardoor kun je op onze website naar een filmpje kijken en hoef je niet eerst naar YouTube toe. Wanneer een filmpje wordt gestart, zet Youtube cookies in om informatie over het gebruikersgedrag te verzamelen. Dat gebeurt om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en misbruik tegen gaan. Kijk op de website van YouTube voor meer details over hun gebruik van cookies.

Op onze website staat ook links naar andere websites die niet van JMA zijn. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen voor het gebruik van jouw gegevens door die organisaties. Lees hiervoor de privacyverklaring van de website die je bezoekt.

Hoe lang bewaart JMA jouw gegevens?

JMA bewaart jouw gegevens niet langer dan nodig is om de doelen te bereiken waarvoor ze werden verzameld en vastgelegd. Dat betekent dat we verschillende bewaartermijnen hanteren voor verschillende soorten gegevens:

 

Welke gegevens Bewaartermijn Reden
e-mailadressen en namen van abonnees van de nieuwsbrief Zolang je abonnee bent. Om je te kunnen bereiken.
E-mailadressen en namen van iedereen die informatie bij ons opvraagt 12 maanden Om te kunnen reageren op je vragen.
Adresgegevens, e-mailadressen en namen van iedereen die een training volgt 5 jaar Om inzicht te krijgen in jouw interesses en activiteiten, zodat we je beter kunnen informeren en betrekken bij ons werk.
Gegevens van Google Analytics. 14 maanden. Om de website beter te laten werken en ons informatie te geven over je bezoek aan en je gebruik van onze website – zodat wij jou beter van dienst kunnen zijn.
Bezoekinformatie d.m.v. cookies – op jouw computer opgeslagen door je browser, bijvoorbeeld Firefox of Chrome. (lees verder voor meer informatie) 2 maanden.

 

Om de website beter te laten werken en ons informatie te geven over je bezoek aan en je gebruik van onze website – zodat wij jou beter van dienst kunnen zijn.
Bezoekinformatie d.m.v. Facebook pixels. Zolang de pagina online staat. Zodat we weten of je de pagina waar de pixels staan, bezocht hebt. Dat helpt ons om je beter van dienst te kunnen zijn.
Namen van mensen bij onze activiteiten. 1 jaar Om beter te weten welke evenementen aanslaan en welke mensen nieuwe mensen werven.

Jouw gegevens inzien, aanpassen of laten verwijderen

Je hebt altijd het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Stuur een verzoek om inzage, aanpassing of verwijdering van jouw persoonsgegevens per e-mail naar de

Let op! Om er zeker van te zijn dat het verzoek ook echt door jou is gedaan, vragen wij je een kopie/scan van je identiteitsbewijs met je verzoek mee te sturen. Maak ter bescherming van je privacy in deze kopie de volgende onderdelen zwart/onleesbaar: je pasfoto, de strook met nummers onderaan je paspoort, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN).

Milieudefensie reageert zo snel mogelijk op je verzoek, maar uiterlijk binnen 4 weken.

De beveiliging van jouw gegevens

JMA neemt de bescherming van jouw gegevens serieus. Dat mag je ook verwachten van een organisatie met ‘fair’ als kernwaarde. Die kernwaarde beschouwen wij als een opdracht. Daarom nemen we passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van JMA maken gebruik van een betrouwbaar SSL-Certificaat om te zorgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Heb je vragen of klachten?

Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn? Of heb je aanwijzingen van misbruik? Wil je meer weten over de beveiliging van door Milieudefensie verzamelde persoonsgegevens? Heb je een klacht? Neem dan contact met ons op via info@jma.org.

Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wij hopen dat je vertrouwen hebt in hoe wij met jouw gegevens omgaan. Want zonder jouw gegevens zouden we ons werk niet kunnen doen. Uiteindelijk willen we natuurlijk met zijn allen een zo krachtig mogelijke beweging bouwen waarmee we Nederland en de wereld duurzamer en eerlijker maken.

Zo kun je ons bereiken

Jongeren Milieu Actief / Young Friends of the Earth Netherlands

Postadres: Postbus 19199, 1000 GD in Amsterdam
Bezoekadres: Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA in Amsterdam

Kamer van Koophandel: 40482075

Vereniging Milieudefensie / Friends of the Earth Netherlands
Postadres: Postbus 19199, 1000 GD in Amsterdam
Bezoekadres: Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA in Amsterdam

Kamer van Koophandel: 40530467
Servicelijn van Milieudefensie, waar JMA ook op te bereiken is: 020 6262 620, service@milieudefensie.nl (ma t/m do van 09.30 uur tot 16.30 uur)

De nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Vanaf dat moment geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Met ons privacybeleid en deze privacyverklaring sluit JMA aan bij de nieuwe wetgeving.

Wil je meer weten over de nieuwe privacyrichtlijn? Kijk dan bijvoorbeeld op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?