Selecteer een pagina

Hey Ahold Delhaize,
Dat is dan €110 miljard klimaatschade. Bonnetje erbij?

Ahold Delhaize, word nu klimaatproof!

Wereldwijd merken miljoenen mensen al de gevolgen van de klimaatcrisis, en dit is nog maar het begin. Daarom moet Ahold Delhaize nu klimaatproof worden. We eisen 45% minder CO2-uitstoot in 2030 (t.o.v. 2018), een eerlijke productieketen en duurzaam voedsel voor iedereen in de schappen.

Ahold Delhaize, moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Bol.com, is één van de grote vervuilers van Nederland. De huidige plannen van Ahold Delhaize veroorzaken wel €110 miljard euro klimaatschade! Om onder de 1,5 graden opwarming te blijven, zoals we hebben afgesproken in het Parijs-akkoord, moet ook Ahold Delhaize zijn verantwoordelijkheid nemen.

Ahold Delhaize begint de eerste stapjes al te zetten: na onze acties is de Albert Heijn nu om! De supermarkt wil in 2030 voor de hele keten 45% CO2 reduceren. Dat betekent dat het dus wel kán, en het bewijst dat actievoeren werkt! Nu moet de rest van Ahold Delhaize dit goede voorbeeld volgen.

Wij roepen andere jongeren, mede-Ahold Delhaize-medewerkers, Ahold Delhaize-consumenten, en iedereen die vindt dat Ahold Delhaize nog beter zijn best moet doen, op om de petitie te tekenen. Als zelfverklaarde ‘duurzaamste supermarkt’ moet Ahold Delhaize zich aan het Parijs-akkoord houden. Dat gaan we eisen bij de aankomende aandeelhoudersvergadering. We zijn bijna op 10.000 handtekeningen, help ons en teken nu!

Ondertekenaars van de 10.000!

Een leefbare planeet…

Is 45% minder CO2-uitstoot in 2030

In het Parijs-akkoord hebben we met zijn allen afgesproken om ons best te doen om de aarde leefbaar te houden. Daarvoor moet de wereld minimaal 45% minder CO2 uitstoten in 2030. Multinationals zoals Ahold Delhaize hebben wereldwijd een grote CO2-uitstoot, met name door de grondstoffen die zij en producenten inkopen, zoals voor het maken van yoghurt, hamburgers of chips. Dus: Ahold Delhaize, werk mee aan een leefbare planeet.

Heeft een eerlijke productieketen

Het is belangrijk dat de aarde even leefbaar is voor iedereen. Er moet verantwoordelijkheid worden genomen voor de gebieden waar Ahold Delhaize of zijn toeleveranciers inkopen of produceren. Door geen natuurschade aan te richten, maar ook door geen mensenrechten te schenden in producerende landen. Daarnaast willen we dat Ahold Delhaize ook in Nederland aan de werknemers denkt. Er werken namelijk veel jongeren bij bijvoorbeeld Albert Heijn en zij willen in de toekomst ook nog een leefbare planeet.

Heeft duurzaam en gezond voedsel in de schappen voor iedereen

Op dit moment is het moeilijk en duur om helemaal klimaatneutraal te leven, omdat dit nu onmogelijk wordt gemaakt door bedrijven zoals Ahold Delhaize. Het is tijd dat Ahold Delhaize het voortouw neemt in het vullen van een klimaatneutraal winkelmandje, zodat duurzaam en gezond voedsel toegankelijk wordt voor iedereen. Alleen als Ahold Delhaize dit doet, kan iedereen meewerken aan een leefbare planeet.

Teken de petitie

Wist je dat…

♦  Ahold niet eerlijk is in hun klimaatplannen over meer dan 90% van hun uitstoot?

♦  Albert Heijn met illegale ontbossing in Brazilië jaarlijks meer dan 9 miljoen verdient?

♦  er door moderne slavernij sinaasappelsap in de schappen van de Albert Heijn ligt?

♦  de productie van koffie van Ahold is verbonden met dwangarbeid?

♦  Ahold van alle voedselbedrijven in Europa het minst optreedt tegen dwangarbeid?

♦  Ahold elke dag 18 trucks aan voedsel weggooit?

Ik ging bij de Albert Heijn (AH) werken omdat ik een bijbaan zocht, waar ik nu nog steeds met plezier werk. De fijne collega’s en het klanten contact maakt dat ik het nog steeds erg naar mijn zin heb. We zijn echter als maatschappij de ‘weg kwijt’ met betrekking tot voedsel. We weten niet waar veel producten vandaan komen en hebben geen contact met wie deze producten maakt. Dit moet en kan beter en de AH moet hierin het voortouw nemen. Het bedrijf heeft grote invloed op wat klanten kopen en daarmee ook consumeren. Zo kan de AH bijdragen aan de consumptie van duurzamere en eerlijke producten voor zowel de mens als voor de planeet. Ook moeten de problemen omtrent voedsel verpakkingen en voedselverspilling aangepakt worden. Ik wil aan dit proces bijdragen, en daarom teken ik de petitie!

Yvette Koning, 25 jaar, Bunnik

Milieudefensie Jong gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?