Fair Future

Samen vechten we voor een eerlijke en duurzame samenleving, een Fair Future.

Ons verhaal over eerlijk om

Vervuilende opties zijn vaak goedkoper dan het duurzame alternatief. Er wordt van ons verwacht duurzame keuzes te maken terwijl bedrijven niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun vervuiling. Dat vinden wij niet eerlijk. JMA strijdt voor een eerlijke toekomst en een welvarende wereld.
Dat kan best, als:

  • vervuilende bedrijven ook gaan meebetalen aan het stoppen van klimaatverandering;
  • overheden vervuiling duurder maken, en schone, gezonde alternatieven juist goedkoper;
  • we ervoor zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om te helpen, want alleen samen kan het anders.

Wij noemen dat Eerlijk Omschakelen. Schakel je mee?

Shell

Shell is de grootste vervuiler van Nederland. Sterker nog: het bedrijf stoot 2 keer meer broeikasgassen uit dan heel Nederland bij elkaar! Milieudefensie spant daarom een rechtszaak aan: Shell moet haar beleid aanpassen, zodat ze voldoet aan de klimaatakkoorden van Parijs. Iedereen kan deze rechtszaak steunen. Word ook mede-eiser. Laat je stem horen tegen fossiele energie en voor een groene toekomst.

Ik word mede-eiser!

Wij willen een eerlijk Klimaatakkoord

Het klimaatakkoord van Parijs is een afspraak tussen bijna alle landen van de wereld om klimaatverandering te stoppen. Ook Nederland heeft het akkoord ondertekend. Daarom werkt de regering nu met allerlei partijen aan een Nederlands Klimaatakkoord. Daarin worden onder andere afspraken gemaakt over energie, voedsel en verkeer. Aan tafel zitten: overheden, werkgevers en vakbonden, en milieuorganisaties zoals onze moederogranisatie Milieudefensie. Die spreken samen af hoe we de doelen van Parijs hier in Nederland kunnen halen.
Lees hier meer over een onze visie op een eerlijk Klimaatakkoord.

Trek de grens tegen ontbossing

Het tropisch regenwoud wordt ernstig bedreigd. Met hulp van ABN AMRO, ING en de Rabobank breiden grote palmoliebedrijven steeds verder uit. Deze banken nemen geen enkele verantwoording voor de enorme gevolgen van palmolieproductie; boskap, landroof en schade aan natuur en klimaat. Dit moet stoppen.

Stuur een ansichtkaart

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?