Het kan. Nederland klimaatneutraal in 2035.

Op initiatief van Jongeren Milieu Actief (JMA) werd dit manifest opgesteld door zes politieke jongerenorganisaties. Samen vechten ze voor een klimaatrechtvaardige toekomst. Hun toekomst. Met negen actiepunen laten jongeren zien hoe het anders kan en moet.

Wetenschappers, journalisten an activisten laten in dit boek zien dat ieder punt uit het manifest van levensbelang is. Er is geen tijd meer te verliezen. Jongeren roepen politici op om dit manifest voor klimaatrechtvaardigheid in het regeerakkoord op te nemen.

Jongeren hebben geen keus. Politici wel.

Met bijdragen van Raki Ap, Robbert Bodegraven, Anne Chatrou, Rico Disco, Marjan Minnesma, Jelmer Mommers, Jesscia den Outer, Jaap Tielbeke, Jan van de Venis en Louise Vet.

Te koop via je lokale boekhandel of via onderstaande aanbieders. 

Doe mee met de 1+1 actie

Het motto van JMA is ‘Samen kan het anders’. En met die gedachte starten wij de 1+1 actie! Koop het manifest in boekvorm voor jezelf, en voor iemand anders. Om je ouders te tonen hoe belangrijk het klimaat is voor jouw toekomst, om die ene boomer buurman groen te laten stemmen of gewoon om iemand blij te maken met een cadeautje! 

Heb jij het klimaatmanifest al ondertekend?

#Hetistijd dat klimaatrechtvaardigheid wordt opgenomen in het coalitieakkoord na de verkiezingen van 17 maart. Help ons een gezamenlijk gebaar te maken naar de politiek. Meer dan 13.000 mensen gingen je voor.  Teken voor jouw toekomst!

Klimaatmanifest

Het Klimaatmanifest

In oktober 2020 presenteerde JMA het klimaatmanifest; 9 punten waarvan Jongeren Milieu Actief, 6 politieke jongeren organisaties en inmiddels al 13.000 ondertekenden vinden dat de politiek moet opnemen in hun beleid. Van minder vliegen, meer treinen tot investeren in groene energie. Heb jij al getekend?

Het Klimaatalarm

14 MAART – De verkiezingen staan voor de deur en het klimaat wacht niet. We slaan het #Klimaatalarm! Op meerdere locaties door heel Nederland laten we samen één geluid horen. We willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. 

Actief worden bij JMA?!

Ben jij tussen de 16 en 28 jaar oud en wil je je ook inzetten voor het klimaat? JMA heeft een educatie, actie, training & ontmoeting en een communicatie commissie. Bouw samen met ons aan een betere toekomst! Hier vind je informatie over lid worden, onze werkgroepen en onze openstaande vacatures.

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?