Het klimaatdebat

#hetistijd De toekomst aan het woord

Donderdag 18 februari // 20.00 – 21.40 uur

Beslissingen worden vaak voor ons jongeren genomen en niet door ons. De klimaatcrisis stormt op ons af en is bepalend voor onze toekomst. Jongeren pikken het niet langer. #hetistijd dat Nederland haar verantwoordelijkheid neemt om de klimaatcrisis aan te pakken. Maar wat vindt de politiek van de toekomst van het klimaatbeleid? 🌍

In oktober 2020 presenteerde JMA het klimaatmanifest, 9 punten waarvan JMA, 6 PJO’s en inmiddels al 13.000 ondertekenden vinden dat de politiek moet opnemen in hun beleid. Van minder vliegen, meer treinen tot investeren in groene energie en klimaatrechtvaardigheid.

In het vervolg hierop organiseert JMA samen met de 6 PJO’s het Klimaatdebat, waarin de toekomst aan het woord is! Met de verkiezingen om de hoek spreken we tijdens Het Klimaatdebat met de voorzitters van de politieke jongeren partijen over een drietal onderwerpen: het burgerberaad/landbouw, de Nederlandse Green New Deal en klimaatracisme. Welke mening hebben deze partijen hierover en hoe verschillen zij van elkaar?

Daarbij aanwezig Jaap Tielbeke (Auteur van het boek “Een beter milieu begint niet bij jezelf” & redacteur bij De Groene Amsterdammer), Raki Ap (Groenlinks, van politiek vluchteling naar wereldverbeteraar) en Louise Vet (bioloog en hoogleraar ecologie) die als experts op het gebied van klimaat hun mening vertellen. Zij gaan daarbij in op de urgentie, want het moet anders én dat kan! Ook zal Jan Terlouw (schrijver & oud-politicus D66), inmiddels wel bekend van zijn ‘touwtje aan de deur’ toespraak de jongeren een hart onder de riem steken.  Met tussendoor spoken word artiest Jefferson Yaw Frempong Manson en muziek van Shishani. De live-chat zal beschikbaar zijn voor kritische vragen uit het publiek.

We zien je Donderdag 18 februari  – 20.00 -21.40 uur – Live vanuit De Balie, Amsterdam.

 

 

Sprekers: 

Raki Ap

Groenlinks, van politiek vluchteling naar wereldverbeteraar

Louise Vet

Bioloog en hoogleraar ecologie, winnares Duurzame 100 (2018), Foto: Maartje Geels

Jan Terlouw

Schrijver & oud-politicus D66

Jaap Tielbeke

Auteur van het boek “Een beter milieu begint niet bij jezelf” & redacteur bij De Groene Amsterdammer

Rokhaya Seck

Host & Programmamaker, De Balie

De livestream vanuit de Balie vind je hier:

 

Klimaatmanifest

Het Klimaatmanifest

In oktober 2020 presenteerde JMA het klimaatmanifest; 9 punten waarvan Jongeren Milieu Actief, 6 politieke jongeren organisaties en inmiddels al 13.000 ondertekenden vinden dat de politiek moet opnemen in hun beleid. Van minder vliegen, meer treinen tot investeren in groene energie. Heb jij al getekend?

Het Klimaatalarm

14 MAART – De verkiezingen staan voor de deur en het klimaat wacht niet. We slaan het #Klimaatalarm! Op meerdere locaties door heel Nederland laten we samen één geluid horen. We willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. 

Actief worden bij JMA?!

Ben jij tussen de 16 en 28 jaar oud en wil je je ook inzetten voor het klimaat? JMA heeft een educatie, actie, training & ontmoeting en een communicatie commissie. Bouw samen met ons aan een betere toekomst! Hier vind je informatie over lid worden, onze werkgroepen en onze openstaande vacatures.

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?