Selecteer een pagina
JMA in Bonn

Aandeelhoudersvergadering Unilever in Londen: 2-5 mei

Unilever, you can run but you can’t hide

Calvé, Unox, Knorr, Andrélon, Axe, maar ook de Vegetarische Slager: wie kent deze merken niet? Ze zijn allemaal van Unilever (samen met nog veel meer merken). Unilever is een multinational die handelt in voedingsmiddelen, beauty en schoonmaakartikelen. En daarmee flinke klimaatschade aanricht. Het bedrijf stoot maar liefst 61 megaton CO2 uit en ligt daarmee op ramkoers met het klimaat.

Ondanks het feit Unilever is gevlucht naar Londen stelt Milieudefensie Jong ze nog steeds aansprakelijk voor hun klimaatschade. Na Ahold Delhaize is ook Unilever aan de beurt. Word aandeelhouder en ga met ons mee naar de aandeelhoudersvergadering van Unilever in Londen op 3 mei!

N.B. De deadline om aandeelhouder te worden nadert. Ben je nog geen aandeelhouder? Koop zsm je aandelen!!!!!

We gaan in Londen verhaal halen bij het bestuur en ze vragen wat zij gaan doen om hun CO2 te reduceren in lijn met het Parijsakkoord. Op dit moment heeft Unilever een uitgebreid Sustainable Living Plan waar vooral mooie, lege beloftes in staan. Ze hebben geen concreet plan voor hoe ze gaan verduurzamen. De aandeelhouders van Unilever kiezen voor winsten in plaats van een leefbare planeet. Wij gaan naar de aandeelhoudersvergadering om  te laten zien dat zij de mogelijkheid hebben om voor duurzaamheid te kiezen. Unilever is toonaangevend in hun sector dus zolang zij niet verduurzamen is het bijna onmogelijk voor andere bedrijven om dat te doen.

Lees hier meer over waarom Unilever.

We doen dit niet alleen

Voor deze actie werken we samen met Friends of the Earth UK. Zij hebben al eerder actie gevoerd op Unilever vanwege hun gebruik van palm olie in veel producten. Palm olie is gelinkt aan kinderarbeid, mensenrechten schendingen, ontbossing en roofbouw. Andere bondgenoten zijn Extinction Rebellion en Women´s Environmental Network.

Praktische informatie

Bij een reis naar Londen komen redelijk wat praktische zaken kijken. We hebben hier vast de belangrijkste dingen onder elkaar gezet. Blijf deze pagina in de gaten houden voor de meest up-to-date info.

  • Om mee te kunnen naar de aandeelhoudersvergadering moet je voor 3 april je aandeel hebben gekocht. De kosten van het aandeel en de transactiekosten worden vergoed. Koop dus snel een aandeel!
  • De aandeelhoudersvergadering van Unilever is op woensdag 3 mei om 11:30. We organiseren de dag na de vergadering een bijeenkomst met onze Britse bondgenoten. We zullen dus 2 mei overdag naar Londen rijden en 4 mei ‘s nachts weer teruggaan.
  • Het Verenigd Koninkrijk is niet meer deel van de EU dus je moet een paspoort hebben om daar heen te reizen.
  • Vervoer, accommodatie en eten regelen wij. Het is ons doel dat je geen eigen kosten hoeft te maken voor deze reis maar de kans bestaat dat er naar vermogen een eigen kleine bijdrage nodig is. Als dat het geval is zullen we dat tijdig en duidelijk communiceren.
  • Tijdens de busreis gaan we oefenen hoe je een goede vraag stelt bij een aandeelhoudersvergadering.

Tijdlijn

3 april: deadline om aandeelhouder te ZIJN. Als je dan nog geen aandeelhouder bent, kun je helaas niet meer mee.
13 april: meet-up met alle deelnemers (online) om 19.30

Reisplan

2 mei: ‘s ochtends vertrekken vanuit Amsterdam
3 mei: aandeelhoudersvergadering
4 mei: bondgenoten dag en ‘s nachts naar huis reizen
5 mei: ‘s ochtends aankomst in Amsterdam

Meld je aan!

Milieudefensie Jong gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?