Selecteer een pagina

Heb jij je altijd al willen inzetten voor het klimaat? Of ben je al goed bezig, maar wil je nog meer leren over hoe je de wereld kan veranderen? Wil je dat het liefst doen samen met leeftijdsgenoten binnen een inspirerende organisatie en daarnaast werken aan je (praktische) skills? Meld je dan nu aan voor onze Campaigners Academy!

De Campaignersacade..wat?

De Campaigners Academy is een trainingstraject dat jongeren opleidt tot allround campaigner op het gebied van klimaat. Tijdens het traject wordt er aandacht besteed aan thema’s als klimaatverandering, ongelijkheid en strijd voor sociale verandering. Daarnaast leer je praktische dingen over de opbouw van een strategische campagne, gesprekstechnieken en het organiseren van mensen.

Je hebt de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een bestaande campagne van ons of een bevriende organisatie. Deze heeft te maken met systeemkritiek: de invloed van grote bedrijven of wetgeving die je wilt veranderen. Heb jij zelf een geniaal campagne-idee? Schroom dat dan niet aan ons door te geven, dan kijken we wat mogelijk is!

Wat je leert tijdens het traject

Het trainingstraject bestaat uit een weekend (22 t/m 24 februari 2018) en drie opvolg-dagen. Deze komen langs in maart, april en mei. Na het volgen van de Campaigners Academy ben je opgeleid tot allround klimaatcampaigner, en:

 • Weet je welke elementen nodig zijn voor een effectieve campagne;
 • Weet je meer over bewegingsopbouw en het bouwen van een sociale verandermacht;
 • Weet je inhoudelijk meer over klimaatverandering en ongelijkheid;
 • Ben je enerzijds in staat om samenhang tussen grote thema’s te zien en ben je anderzijds in staat om kleine stappen te zetten op weg naar grote verandering;
 • Ben je onderdeel van een beweging die zich inzet voor mens en milieu;
 • Ken je meer gelijkgestemden en kan je ervaringen uitwisselen.

Na het weekend ben je in staat om samen met Milieudefensie, JMA en bevriende organisaties aan de slag te gaan voor een betere wereld. In jouw buurt, universiteit, hbo of mbo ga je aan de slag met een campagne. Deze campagne heeft te maken met systeemkritiek: dus de invloed van grote bedrijven op jouw educatie-instelling, investeringen van banken of wetgeving.

Wat we van jou vragen

Bij dit traject zetten we in op een brede doelgroep, zodat we met een mooie mix van mensen van elkaar kunnen leren. Je hoeft geen uitgebreide campagne-ervaring te hebben. En ben je nieuw tot de klimaatbeweging? Mooi! Het is wel belangrijk is dat:

 • Je hart ligt bij het aanpakken van klimaatverandering en het veranderen van de wereld;
 • Je tussen de 16 en 30 jaar oud bent;
 • Je op de trainingsdata beschikbaar bent: 22 t/m 24 februari 2019 | & drie terugkom-zaterdagen;
 • Je een eigen bijdrage betaalt van €50. Hiervoor krijg je een geheel verzorgd trainingsweekend en lunch en borrel tijdens de trainingsdagen, behalve je reiskosten en eigen drankjes tijdens de avond van het trainingsweekend; 
  • Is deze bijdrage een probleem? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Je hoeft voor het volgen van dit traject geen lid te zijn van Milieudefensie en/of JMA.

Interesse?

Laat ons in een korte motivatiebrief (niet langer dan 1 a4) weten waarom jij mee zou willen doen. Vertel hierin over jouw interesses met betrekking tot duurzaamheid, ervaring die je al hebt en ervaring die je graag op wilt doen. Stuur deze uiterlijk 13 januari 2019 op naar campaignersacademy@milieudefensie.nl

Vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bruno, Merel of Sophie van JMA via campaignersacademy@milieudefensie.nl of bel naar 020-5507300.

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?