Selecteer een pagina

Evenementen

Wil jij graag meer doen voor een goed klimaat? Doe mee aan onze activiteiten!

JMA Presents: Klimaatrechtszaken – Een wereldwijde opstand

1 minuut

Steeds meer mensen doen hun stinkende best om het klimaat te redden. Je kiest voor dubbel glas, neemt vaker de fiets of eet minder vlees. Alle beetjes helpen. Maar we kunnen het klimaat niet redden als grote bedrijven – als bijvoorbeeld Shell – niet meewerken aan de oplossing, maar gewoon doorgaan met vervuilen.

Wij vinden, dat bedrijven als Shell zijn verantwoordelijkheden moeten nemen! Daarom duiken we op 28 maart in Café de Ceuvel in Amsterdam de wereld van (klimaat)rechtszaken in die zijn aangespannen tegen multinationals. Een voorbeeld hiervan is Milieudefensie’s rechtszaak tegen Shell. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot twee keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Daarmee brengt Shell onze toekomst in gevaar.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in klimaatrechtszaken? Wil jij mede eiser worden in deze klimaatrechtszaak? Meer over JMA en Milieudefensie te weten komen? Of heb je nog een tof idee? Maakt niet uit, wij willen jouw mening horen deze avond! Laat je inspireren, kom naar de Meet-Up en meld je aan: https://milieudefensie.nl/doe-mee/elke-laatste-donderdag-van-de-maand-fair-future-meet-up

JMA Presents

1 minuut

Grote bedrijven dragen het meest bij aan klimaatverandering. Tegelijk betalen zij het minst mee aan de oplossingen. Dat niet alleen: ze komen te vaak weg met grootschalige milieuvervuiling, illegale boskap en het schenden van mensenrechten. Als bedrijven hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan gaan we het Klimaatakkoord van Parijs niet halen.

Meer

De tijd dringt. We moeten nu in actie komen. Samen vechten we voor een eerlijke en duurzame samenleving. Doe jij ook mee?! Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief organiseren elke laatste donderdag van de maand een ‘JMA Presents’. Laat je inspireren en kom ook!

Meld je aan

Minder

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?