Selecteer een pagina

Evenementen

Wil jij graag meer doen voor een goed klimaat? Doe mee aan onze activiteiten!

JMA AV-jong – Eat & Meet

1 minuut

Deze avond beginnen we met een gezamenlijk (vegan) diner gevolgd door de AV jong. De avond wordt afgesloten met een echt JMA feest.

Tijdens deze algemene leden vergadering zal het bestuur van JMA je meenemen in het afgelopen jaar van JMA. Maar ook de nog lopende acties, campagnes en andere belangrijke zaken zullen aan bod komen. Daarnaast kan er afscheid genomen worden van het oude bestuur en zullen de nieuwe bestuursleden bekend worden gemaakt. Ben jij lid van Milieudefensie en onder de 28 jaar, dan heb je zelfs stemrecht!

Om stukken te ontvangen en je aan te melden voor het diner, geef je op via deze link: https://goo.gl/forms/Y7OXqVjo1niMJaGc2

Het programma

18.00 – inloop
18.30 – eten staat klaar!
19.00 – begin van de AV-Jong
20.30 – tijd voor feest!

JMA Campaigners Academy

1 minuut

Heb jij je altijd al willen inzetten voor het klimaat? Of ben je al druk bezig, maar wil je nog meer leren over hoe je de wereld kan veranderen? Wil je samen met jongeren binnen een inspirerende organisatie campagnes ontwikkelen? En daarnaast aan je persoonlijk skills en kwaliteiten werken? Dan ben je bij de 2e editie van de Campaigners Academy aan het juiste adres! 

Meer

Wat ga je doen?

De Campaigners Academy is een trainingstraject om een groep van 60 jonge mensen op te leiden tot allround klimaatcampaigner. Tijdens het traject besteden we aandacht aan thema’s als klimaatverandering, ongelijkheid, strijd voor sociale verandering en het voeren van een internationale campagne. Daarnaast leer je:

 • praktische aspecten van campagnevoeren;
 • hoe een goede campagne is opgebouwd;
 • strategische keuzes maken;
 • hoe je mensen organiseert;
 • alles over communicatie;
 • hoe je sociale media gebruikt.

Het traject begint met een trainingsweekend in de buurt van Tilburg dat plaatsvindt van 16 t/m 18 november 2018. Daarna volgen 3 terugkomdagen in Amsterdam en Utrecht verspreid over een aantal maanden. Na het trainingsweekend ga jij samen met andere deelnemers in jouw eigen buurt een campagne opzetten.

Om het beste uit iedere deelnemer te halen word je tijdens het gehele proces begeleid, vinden er evaluaties plaats en leer je handige tools gebruiken tijdens de terugkomdagen. Tijdens deze dagen leer je van andere deelnemers door het delen van tips en tricks. Wat je hebt geleerd kan je zo gelijk in de praktijk brengen. Daarnaast werk je tijdens het traject veel samen met medewerkers van Jongeren Milieu Actief en Milieudefensie.

Tijdens het weekend zullen er verschillende organisaties te gast zijn. Zo spreekt de directeur van Milieudefensie, Donald Pols. Er komen veel jongerenorganisaties, campaigners en organizers langs om hun inspirerende verhalen te vertellen over klimaat en sociale campagnes.

Wat bieden wij?

Het trainingstraject bestaat uit een weekend (16 t/m 18 november 2018) en 3 terugkom-zaterdagen (15 december 2018, 2 februari en 6 april 2019). Na het volgen van de Campaigners Academy ben je opgeleid tot allround klimaatcampaigner, en:

 • Weet jij welke elementen nodig zijn voor een effectieve campagne.
 • Ben jij alle aspecten van het voeren van een klimaatcampagne doorgelopen: van idee naar uitvoering met bewegingsopbouw, tot het evalueren en perfectioneren van jouw campagne.
 • Beschik je over praktische vaardigheden op het gebied van (online) organizing en mobilizing.
 • Weet je inhoudelijk meer over klimaatverandering en ongelijkheid.
 • Ken je meer gelijkgestemden en kan je ervaringen uitwisselen.
 • Ben je enerzijds in staat om samenhang tussen grote thema’s te zien en ben je anderzijds in staat om kleine stappen te zetten op weg naar grote verandering.
 • Ben je onderdeel van een beweging die zich inzet voor mens en milieu.
 • Ken je Jongeren Milieu Actief en haar moederorganisatie Milieudefensie.
 • Weet je (nog) meer over het doen van vrijwilligerswerk en ben je in staat om lokaal aan de slag te gaan binnen een nationale beweging met internationale impact.

De Campaigners Academy is niet alleen een heel leerzaam en interessant traject, maar biedt ook veel gezelligheid tijdens het weekend en de terugkomdagen.

Wat vragen we van jou?

De Campaigners Academy is opgezet door Jongeren Milieu Actief. Je hoeft geen uitgebreide kennis van – of ervaring te hebben met – het voeren van campagnes om mee te doen aan de Campaigners Academy. Belangrijk is jouw motivatie en inzet!

Ben je nog niet actief binnen de milieubeweging? Dan verwelkomen we jou juist! We zetten in op een brede en diverse doelgroep, zodat we tijdens het trainingsweekend van elkaar kunnen leren.

Als Campaigners Academy deelnemer:

 • ligt je hart bij het aanpakken van klimaatverandering en het verbeteren van de wereld. Je hoeft voor het volgen van deze training geen lid te zijn van JMA;
 • ben je tussen de 16 en 30 jaar oud;
 • ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken;
 • ben je op de volgende data beschikaar – 16 t/m 18 november 2018 | 15 december 2018 | 2 februari 2019 | 6 april 2019;
 • betaal je een eigen bijdrage van €50 + €20 borg*. Hiervoor krijg je een geheel verzorgd trainingsweekend, lunch en borrel tijdens de trainingsdagen. Tijdens het weekend in november wordt alles geregeld (overnachting, ontbijt, lunch en diner), behalve je reiskosten en de drankjes in de avond. Is deze bijdrage een probleem? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur ons een korte motivatiebrief (niet langer dan 1 A4) en laat ons weten waarom jij mee zou willen doen. Hierin vertel je welke ervaring je al hebt of / en welke ervaring je wil opdoen.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 28 oktober je aanmelding naar campaignersacademy@milieudefensie.nl. Op basis van je motivatie laten we je uiterlijk 2 november weten of je mee kan doen. Dan ontvang je ook alle informatie over de locatie etc.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bruno Lauteslager of Kim de Rijk via campaignersacademy@milieudefensie.nl of bel naar 020 – 5507 300.

 

*Als deelnemer vragen we jou om €70 over te maken. Dit bedrag bestaat uit jouw eigen investering (€50) en een borg (€20). De daadwerkelijke kosten per deelnemer zijn hoger, maar we vinden het belangrijk dat het traject voor iedereen toegankelijk blijft. Ook willen we graag dat je het hele traject doorloopt, om het maximale uit jou én het traject te halen! Ben jij aanwezig bij het weekend en de terugkomendag? Dan krijg je de borg weer terug. Mocht je een goede reden hebben om 1 van de terugkomdagen te missen, dan hebben wij daar natuurlijk begrip voor. 

Minder

Fair Future meet-up

1 minuut

Grote bedrijven dragen het meest bij aan klimaatverandering. Tegelijk betalen zij het minst mee aan de oplossingen. Dat niet alleen: ze komen te vaak weg met grootschalige milieuvervuiling, illegale boskap en het schenden van mensenrechten. Als bedrijven hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan gaan we het Klimaatakkoord van Parijs niet halen.

Meer

De tijd dringt. We moeten nu in actie komen. Samen vechten we voor een eerlijke en duurzame samenleving, een Fair Future. Doe jij ook mee?! Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief organiseren elke laatste donderdag van de maand een ‘Fair Future Meet-up’. Laat je inspireren en kom ook!

Meld je aan

Minder

Training ‘Hoe organiseer ik een actie?’

1 minuut

Leer de fijne kneepjes van het vak tijdens de training actievoeren voor beginners.

De training is vooral geschikt voor nieuwsgierige mensen met weinig ervaring in actievoeren. Ook als jij van plan bent om een actie te organiseren en je wilt je goed voorbereiden, is de training interessant.

Meer

Wij vragen een bijdrage in de kosten van de organisatie van deze training van € 15. Dit bedrag is inclusief koffie en thee, materialen en een drankje achteraf. Mocht dit bedrag voor jou een probleem zijn, stuur dan even een berichtje aan Anne Reijnders via trainingen@milieudefensie.nl.

Minder

Aanmeldformulier

Jongeren Milieu Actief gebruikt cookies om de website in de toekomst te kunnen verbeteren. Vind je dat goed?